18:45

MF Pelister

Referat: AIF BARRIKADEN - MF Pelister

Startelva: Strandell - Florian, Gustav, Per - Alex, Morten, Driton, Danne - Martin S, Anders, Johan M

Avbytare var Leo som spelade sista 10 min:a i 1:a halvlek som högeranfallare och första 25 i 2:a som vänster yttermittfältare, Park som kom in på innermittfältet efter 35 min och spelade där resten av matchen, Christian T som spelade sista halvtimmen som vänsteranfallare och Serkan och Martin N som inte spelade alls.

Man ska inte strö salt i sår heter det ju men skall det vara någon mening med referat måste man ju trots allt beskriva vad som händer utan förskönande omskrivningar.

Vi gjorde helt enkelt en USEL insats. Vanligtvis jätteduktiga spelare lyckades nästan inte med någonting.

Första halvlek innehöll inte en enda rejäl målchans åt något håll och knappast ens några halvchanser. Underhållningsvärdet var 0 medan däremot frustrationsnivån bland våra fans på läktaren (och säkert än mer i ledarstaben på bänken) när det gällde vår egen insats befann sig på toppnivå.

Andra halvlek blev något mer händelserik men något ordnat spel var det endast ytterligt glimtvis tal om. Den första riktiga chansen var deras när en spelare efter att ha fått en fin crossboll (totalt ren vilket ofattbart - närmsta spelare typ 15 meter därifrån) och gjort ett par dragningar fick på ett fint skott där Strandell gjorde en högkvalificerad räddning.

Sedan kom några minuter som avgjorde matchen. I den 63:e min hade vi 2 ribbskott inom loppet av 30 sekunder. Först hade Martin S en tung frispark i ribban och efter några ytterligare sparkar hit och dit hamnade bollen hos Park som drog på ett mycket fint pressat skott som såg ut att gå in men gick i ribbans underkant.

Bara 2-3 min senare var vi på väg igenom när vi kom 3 mot 2 och de låg väldigt högt med backlinjen. Bollen räddades då med handen av en Pelisterspelare och det var visserligen lite svårt att avgöra men det såg ut att vara väldigt medvetet. Domaren blåste dock inte vilket säkert berodde på att han, i den position han just i detta moment befann sig, var bländad av den lågt stående solen och nästan inte såg något alls. När de genom handsen kunde vända spelet dröjde det bara någon dryg minut innan de satte det som skulle bli matchens enda mål bakom en chanslös Strandell.

I den 82:a min hade sen Pelister en jättechans att öka på sin ledning men deras helt frie kille gjorde ett uselt avslut och sköt flera meter över från nära håll.

Vårt ovannämnda oflyt under en period i 2:a halvlek var dock knappast symptomatiskt för matchbilden som helhet och kan inte dölja, vår fantasilöshet,
orörlighet, omständlighet, våra många enkla felpass, vår brist på intensitet och våra förutom nämnda ribbskott usla avslut (referenten vill kanske inte påstå att han räddat alla skott som gick innanför ramen som pensionär men definitivt som låt säga 30-åring och med tanke på samma referents fullständigt obefintliga målvaktstalanger vill det inte säga lite).

Detta var helt enkelt bland de sämsta matcher vi någonsin gjort. Backlinjens defensiv var väl godkänd men i det offensiva spelet var glädjeämnena få ända från backlinjen till våra toppspelare. Hur så många duktiga spelare samtidigt kan underprestera så oerhört är svårbegripligt. Kanske är en omedveten underskattning en delförklaring men inte mer än så.

Individuellt ska Park av utespelarna (han försökte lugna ner och spela enkelt) och Strandell i målet ha överbetyg och också Leo, Martin S och Christian T får godkänt för sina insatser.

Ett oavgjort resultat hade varit mest rättvist i en match mellan 2 dåliga lag där det dock var Pelisterspelare som då och då blixtrade till med de klart bästa individuella prestationerna när de utmanade en mot en och vid några tillfällen vände ut och in på våra spelare. Vid närmare eftertanke var de nog faktiskt något mer värda segern än vi även om segern förmodligen blivit vår om något av våra ribbskott gått in.

Slutligen lite statistik som alltså ger en väldigt skev bild av matchen. Trots de många skotten var det bara två skott från vardera laget under hela matchen som var det minsta farliga.

Hörnor: 7-4 Skott på mål: 10-5 Skott utanför: 10-11

Nu har vi lyckats med konststycket att göra våra två i särklass sämsta matcher mot våra bottenkonkurrenter Nydala och Pelister. Man får lite dejavue-känsla när man skriver det här referatet men vår insats idag var t.o.m. snäppet sämre än den mot Nydala.